Hoe vind ik een goede coach?

Ontdek jouw goede coach

Vind jouw goede coach

Coaching past bij ieder mens, jong en oud. Op het moment dat jij iets wilt veranderen in je leven, dan sluit de dienstverlening van een coach al snel bij je aan.

Het is wel belangrijk om te weten wat je precies zou willen veranderen. Wanneer jij voor jezelf duidelijk weet wat je zou willen veranderen, dan heb je daarmee een concreet begin naar de zoektocht naar jouw goede coach.

Wat maakt een coach voor mij een goede coach?

Het aller belangrijkste aan het vinden van een goede coach voor jou is de ‘klik’ die jij met jouw coach hebt.

De ‘klik’ vind je vaak niet direct terug op een website. Alleen kan je al wel onderzoeken of de aanpak van een bedrijf, organisatie of coach ook bij jouw wensen past. Om je te ondersteunen bij het vinden van een goede coach voor jou, kan je gebruik maken van onderstaand stappenplan.

Stap 1:

Probeer voor jezelf onderstaande vragen te beantwoorden. De antwoorden op deze vragen maken de zoektocht naar jouw goede coach al een stuk makkelijker.

  • Wat vind ik belangrijk aan een goede coach?
  • Welke coachvraag heb ik?
  • Hoe wil ik gecoacht worden?
  • Welke aanpak van een coach past het beste bij mij?
  • Wil ik een mannelijke of vrouwelijke coach?
  • Wil ik een coach die gespecialiseerd is in een vakgebied?
  • Ben ik op zoek naar een coach die generalist is en veel van alles weet?
  • Wil ik een coach met het tegenovergestelde karakter als ik zelf?
  • Wil ik een gedreven coach die doelstellingen bereikt?

Stap 2:

Informeer eens in jouw directe omgeving of netwerk bij mensen, die al ervaring hebben opgedaan met een coach. Verzamel de informatie over de coachervaringen, zodat je kan kijken of je nog een aantal vragen uit stap 1 voor jezelf kan beantwoorden.

Stap 3:

Onderzoek op internet met jouw informatie welke coaches het beste bij jouw wensen aansluiten. Maak voor jezelf een selectie van de voor jouw goede coaches. Zorg ervoor dat het er niet meer zijn dan 3, zodat je voor jezelf nog wel het overzicht kan behouden.

Stap 4:

Neem telefonisch contact op met de coaches. Je kan jouw informatie uit stap 1 gebruiken om aan te geven wat jij belangrijk vind én informeren wat de coach voor jou kan betekenen. In een telefonisch contact kan je wel de ‘klik’ met een coach ervaren.

Stap 5:

Op het moment dat jij de ‘klik’ hebt ervaren met jouw coach, dan heb jij jouw goede coach gevonden.

Comments are closed